Østermarie et folkekirkesogn på Østbornholm

(Foto leveret af BORNnet Marketing)

Østermarie ligger på Østbornholm.
Der er 22 km. til Rønne, 15 m til Nexø,
13 km til Åkirkeby og 8 km til Svaneke.
Tidligere hed stedet Godthåb.
Da jernbanen kom til Bornholm, blev Østermarie en station på Gudhjembanen.
Byen er vokset op omkring stationen - selvom den er en af de sidste bygninger i byens vestre ende.
Sognet har i dag ca. 1500 indbyggere.
Østermarie har et aktivt forretningsliv. Alle daglige behov er dækket. Der findes også nogle forretninger. Desuden har sognet en del andre erhvervsvirksomheder.
Østermarie har et rigt foreningsliv med et væld af foreninger indenfor alle livets områder.
Forrest til højre ses idrætshallen og skolen.

(Foto leveret af BORNnet Marketing)

Østermarie kirke ligger i byens østre ende (Svanekevej 6). Altså på vej ud af Østermarie
mod Svaneke.
Østermarie har en del institutioner: Kirke,  børnehave, "Heldagsskolen", fritidsordning og fritidshus med ungdomsklub.
Kirken ligger i billedets centrum og præstegården (den gule bygning til højre for "Hjemmet").

Syd for kirken ses ruinen af Østermarie gamle kirke.