500-års Reformationsjubilæum

Martin Luther

29.01.2017

I oktober 1517 opstillede den tyske munkMartin Luther 95 teser, der rejste en voldsomkritik af den katolske afladspraksis, ifølge hvilken man skulle kunne købe sig tilGuds nåde ved at betale penge til kirken.

I oktober 1517 opstillede den tyske munkMartin Luther 95 teser, der rejste en voldsomkritik af den katolske afladspraksis,ifølge hvilken man skulle kunne købe sig tilGuds nåde ved at betale penge til kirken.

Luther betonede i stedet det enkelte menneskesforhold til Gud og hans nåde. Det blev startskuddet til reformationen, derhar haft stor betydning for både trosliv ogsamfundsdannelse i vores del af verden.

I 2017 fejres 500-året for begyndelsen påden lutherske reformation. I den anledningvil vi sætte fokus på nogle af reformationenshovedtanker og dens historiske betydninggennem følgende fem foredrag i Sognegården:

Fredag den 3. februar
”Luthers medarbejdereog familie” - ved pensioneretskoleleder Birger Pedersen

Fredag den 31. marts ”Et omvendt liv. De 95 teser” – ved pastor emeritus Finn Kappelgaard

Fredag den 9. juni ”Luthersange” – vedpensionist Finn Nygaard

Fredag den 15: september ”Om kristendomog politik i dag. En nutidig, aktuel anvendelseaf Luthers toregimentelære" – vedprovst emeritus Knud Henning Hansen

Fredag den 10. november ”Reformationeni Danmark – og på Bornholm” – ved lektor, dr.teol. Finn Aa. Rønne

Alle aftener begynder 19.30

Alle er velkomne – Fri éntre!