Fødsel

Ved fødsel

skal du anmelde dit barns fødsel senest 14 dage efter fødslen.

Hvis der er en jordemoder med til fødslen, står hun normalt for fødselsanmeldelsen. Ellers skal du selv sørge for at melde fødslen til kirkekontoret eller præsten i morens sogn.

Anmeldelse sker for gifte pars vedkommende direkte - og udelukkende - fra jordemoderen.

I andre tilfælde skal forældrene/moderen udfylde og indsende/aflevere en "omsorgs- og ansvarserklæring" til sognepræsten, der administrer personregistreringen i sognet senest 14 dage efter fødslen.

Denne erklæring giver forældre fælles forældremyndighed, og den mand, der underskriver sammen med moderen, vil blive registreret som fader til barnet.

Denne erklæring kan findes på nettet aflevere et bestemt skema, der kan hentes på nettet her (Personregistrering.dk).

Den skal underskives af begge forældre, og hvis den sendes til med posten desuden underskrives af to personer, der bevidner ægtheden af forældrenes underskrift. Denne erklæring skal sognepræsten have senest fjorten dage efter barnets fødsel.