Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film og forskelligt andet.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i nogle gudstjenester (ca. 2 gange hver måned) op til din konfirmation.

Konfirmation kræver at dine forældre vil give dig lov, fordi du ikke er personligt myndig endnu, derfor skal du "indskrives", hvor dine forældre skriver under på, at der i orden, at du bliver konfirmeret.

Enhver, der ønsker det, kan blive konfirmeret.
Der er tre ting, der skal være opfyldt, for at det kan ske:
1) Man skal være døbt med den kristne dåb (ikke nødvendigvis i Folkekirken).
Hvis nogen ikke er døbt, men ønsker at blive konfirmeret, kan dåb ske i forberedelsestiden.

2) Man skal have et passende kendskab til den kristne børnelærdom og være fortrolig med Folkekirkens Guds­­tjeneste.
Da konfirmanden skal være fortrolig med Folkekirkens gudstjeneste er der også pligtig til at deltage i en række gudstjenester, inden man kan blive konfirmeret.

3) Man skal have modtaget en forberedende undervisning.
Hvis nogen ønsker at deltage i forberedelsen uden at ville konfirmeres, er man velkommen til det. Men forberedelsen er en for­ud­sæt­­ning for konfirmation og derfor er der mødepligt.

Forberedelsen foregår i Sognegården, Godthåbsvej 33 (på "Torvet" - (lige overfor busstoppestedet). Indgang fra P-pladsen bag bygningen) hver torsdag kl. 13-14.30

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Østermarie Kirke går præst og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.

Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Kommende datoer

I 2016 er konfirmationsdatoerne:

Davidskolens hold: Bededag fredag 22. april kl. 10.00

Hans Rømer Skolen(Østermarieholdet): Søndag 24. april kl. 10.00

Heldagsskolens hold: Søndag 1. maj kl. 10.00

I 2017 er konfirmationsdatoerne:

Hans Rømer Skolen(Østermarieholdet): Søndag 30. april kl. 10.00

Heldagsskolens hold: Søndag 7. maj kl. 10.00