Navngivning

Senest seks måneder efter fødslen, skal et barn tillægges et navn. Mindst et fornavn og et efter navn. Der kan godt være flere fornavne, men det sidste navn er efternavnet - og bliver, hvis intet navn opgives - automatisk moderens.

Barnet kan også tillægges et eller flere mellemnavne (normalt navne med efternavns karakter).

Man kan ikke tillægge sit barn hvilket/hvilke navne man vil, men reglerne giver et stort spillerum.

Navngivning kan ske enten dåb eller ved at man blot henvender sig til sognepræsten, der administrer personregistreringe i sognet, og aflelvere et bestemt skema, der kan hentes på nettet her (Personregistrering.dk).

Navnet

Barnet skal navngives senest 6 måneder efter fødslen.

Det kan ske i forbindelse med dåben, hvor du til dåbssamtalen fortæller præsten, hvad barnet skal hedde.

Hvis barnet ikke skal døbes, eller det skal navngives før dåben, skal du udfylde og sende en blanketten ”Navngivning” (www.personregistrering.dk) til sognepræsten.

Hvad skal barnet hedde

Det er en stor beslutning at vælge et navn til sit barn. Måske har I tænkt på navne længe inden, jeres barn blev født, men da I så så ham/hende, var navnet helt forkert. Eller måske gav det helt sig selv, hvad den lille skal hedde.
Man må ikke kaldt sit barn hvad som helst – det sørger navneloven for. På Familiestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over godkendte fornavne.