Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:

Har du glemt dit kodeord?

Om kirken

Østermarie kirke blev indviet 18. oktober 1891.

Kirken er opført i "Paradis-granit" og er tegnet af arkitekt Andreas Clemmensen (medvirkede også ved opførelsen af det nuværende Christiansborg).

Ruinen er resterne af en kirke opført ca. år 1200. Den blev fredet på grund af arkitektoniske bygningsdetaljer.
Den oprindelige tagkonstruktion var helt af sten - og kun selve den øverste tagdækning var af træ.

Opførelsen af den ny kirke omtales bl.a. af Martin Andersen Nexø i hans erindringsbog "Under åben himmel".

Ved opførelsen kunne kirke rumme 1000 mennesker (nu op til 400). Den kom til at koste 53.460,80 kr. inkl. nedrivningen af den gamle kirke og nogle nødvendige tillægsarbejder

kirken
Alterpartiet

Alteret i Østermarie fremtræder som det blev farvesat den bornholmske kunstner Poul Høm ved kirkens restaurering.

Den gamle kirkes alter kan ses på Bornholms Museum.

Døbefonten

Døbefonten er fra ca 1250 og produceret på Gotland i granit.

Dåbsfadet fra omkring 1575 er fra Nürnberg og forestiller Maria Bebudelse

Døbefonten